Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΑΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΙΣ «ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΕΣ» ΤΟΥ SIRIZA ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΥΡΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ

Από μελλοντική επίδειξη μόδας στα βόρεια προάστεια: «Συντρόφισα» του Siriza της Εκάλης με μπούρκα

Δεν υπάρχει προοδευτική και δημοκρατική μουσουλμανική κοινωνία, όσο και αν προσπαθούν οι εθνομηδενιστές και οι αριστεροί στην χώρα μας, υπηρέτες των τραπεζών, του παγκόσμιου κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης των λαών να μας πείσουν για το αντίθετο. Ο καταιγισμός και η πληθώρα των γεγονότων που συμβαίνουν σε αυτές τις μεσαιωνικές και θρησκόληπτες κοινωνίες τους διαψεύδει κατηγορηματικά.

Η «Προοδευτική» Παλαιστινιακή λοιπόν διοίκηση της Χαμάς, απαγόρευσε στους άνδρες να εργάζονται στα κομμωτήρια των γυναικών.

Φαντάζεστε πόσο διασκεδαστικό θα ήταν να βλέπαμε τις συντρόφισσες του siriza να κυκλοφορούν με μπούρκα στην Εκάλη και στο ψυχικό;

1 σχόλιο:

  1. Έχουν τάση και ροπή προς τα..οθωμανικά οι συριζίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ