Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Προβληματισμό προκαλεί η στάση του ΛΑΟΣ μετά από τις δηλώσεις και τη στάση κ. Καρατζαφέρη στα Εθνικά θέματα συμπεριλαμβανομένου και του λαθρομεταναστευτικού νομοσχέδιου, που ψηφίστηκε από τους 170 βουλευτές του PASOK και του SIRIZA, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους δεν παρέλειψαν να τονίζουν ότι το μοντέλο του μονοεθνικού κράτους είναι αναχρονιστικό και τα σύγχρονα κράτη αποτελούνται από πολυεθνικές κοινωνίες (ισλαμικού τύπου), όπως π.χ. ο παράδεισος της Βοσνίας. Ο Ελληνικός λαός που στην συντριπτική πλειοψηφία του αντιδρά στην χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας περίμενε από το ΛΑΟΣ να συντονίσει την οργάνωση εθνικών συλλαλητηρίων στην χώρα για το μείζον αυτό θέμα. Όσο αυτό αργούσε, οι ψίθυροι, ιδίως στους πατριωτικούς κύκλους δυνάμωναν…Οι βουλευτές του π.χ. υπήρξαν λαλίστατοι στην αρχή, μόλις εκδηλώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για την χορήγηση της ιθαγένειας στους επιληίδες αλλοδαπούς, ενώ ταυτόχρονα η στάση του κόμματος υπήρξε ξεκάθαρη στο θέμα, υλοποιούμενη με την συγκέντρωση υπογραφών για ένα δημοψήφισμα. Όσο όμως πλησίαζε η ψήφιση του νομοσχεδίου, ιδίως τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι τόνοι έπεφταν, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης εκδήλωνε την συμπαράσταση του στην κυβέρνηση επικαλούμενος την «σωτηρία της πατρίδος». Ταυτόχρονα συμμετείχε στη σιωπή που υιοθετήθηκε στα ΜΜΕ και τον τύπο από την κυβέρνηση, για την ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου. Ελάχιστοι Έλληνες γνώριζαν ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής την 10ην Μαρτίου 2010 και θα εψηφίζετο την 11ην. Με εξαίρεση τα πατριωτικά ιστολόγια, κανένας άλλος δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό για την νομοθετική νομιμοποίηση της εισβολής των αλλοεθνών στην χώρα μας. Στις 10 Μαρτίου 2010, όχι περισσότεροι από 500 Έλληνες πατριώτες, σε σύνολο 5 εκ. κατοίκων του λεκανοπεδίου, μπροστά στην βουλή, περικυκλωμένοι από εκατοντάδες αστυνομικούς των ΜΑΤ, διαδήλωναν την αντίθεση τους στο εθνοκτόνο νομοσχέδιο. Κάποια στιγμή ενεφανίσθη ο κ. Πάγκαλος στον εξωτερικό χώρο της βουλής και φυσικά αποδοκιμάσθηκε από τους διαδηλωτές. Ο κ. Πάγκαλος απευθύνθη οργισμένος στον κ. Καρατζαφέρη και του είπε:«Είδες τι κάνεις με την στάση σου», αυτός τότε απήντησε. «Δεν είναι δικοί μου, είναι πράκτορες και προβοκάτορες ξένων δυνάμεων».

Πράκτορες και προβοκάτορες των ξένων δυνάμεων είναι οι απλοί πολίτες κατά την γνώμη του κ. Καρατζαφέρη που διαδήλωναν για την Ελλάδα! Ο κ. Καρατζαφέρης μάλλον κάτι θα ξέρει για πράκτορες και προβοκάτορες όταν την δεκαετία του 1970 μετεκπαιδεύετο ως δημοσιογράφος σε κάποια κυβερνητική σχολή «δημοσιογραφίας» των ΗΠΑ. Η επαμφοτερίζουσα στάση του κ Καρατζαφέρη στα εθνικά θέματα δεν εκδηλώθηκε απλά μόνο στο θέμα της ψήφισης του λαθρομεταναστευτικού, αλλά έχει πλούσια προϊστορία με πολλές πτυχές πίσω της. Όταν π. χ. υπήρξε Ευρωβουλευτής, πρωτοστάτησε στην δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα. Στην Θράκη σε «κόψιμο» πρωτοχρονιάτικής πίττας, εξέφρασε την αγάπη του για τους μουσουλμάνους. Την τελευταία στιγμή, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, έχρισε υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας τον κ. Χρυσανθακόπουλο, πρώην βουλευτή του PASOK, (είναι ο επονομαζόμενος «Φρουτάκιας» που απέπεμψε ο κ. Σημίτης για ύποπτη δραστηριότητα σχετικά με τον τζόγο στην περιοχή), ο οποίος είναι φανατικός αντιδεξιός και αριστερός, σε αντικατάσταση του Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, εκδότη της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επίσης πολλά στελέχη του κόμματος του είναι πρώην στελέχη του ΚΚΕ. Αν λάβουμε υπ’ όψιν όλες αυτές τις ενδείξεις, δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη η πρόσφτη συνέντευξη του κ. Καρατζαφέρη που δήλωσε ότι αποδέχεται το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για το γειτονικό κράτος.

Ίσως όλα αυτά δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός, ότι για μια ακόμη φορά η Ελλάδα προδόθηκε εκ των έσω. Οι Θερμοπύλες σε αυτό τον τόπο πάντα θα συνοδεύονται από τους εφιάλτες τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ