Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ


http://kostasxan.blogspot.com/2010/02/blog-post_8084.html

Ετοιμάζεται επιχείρηση παραπλάνησης των ευρωπαίων πολιτών, με την ευγενική χορηγεία της Ε.Ε., μέσω της λειτουργίας διαφόρων ΜΚΟ και υπό τον συντονισμό της τουρκικής κυβέρνησης
Οργανώνει τις μη κυβερνητικές ομάδες ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μία προσπάθεια δημιουργίας θετικών εντυπώσεων της Ευρώπης για το έργο της κυβέρνησής του προς την κατεύθυνση του εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας.
Η είδηση, αρχικά δημιουργεί απορίες, αφού είναι εκτός του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να συνεργάζονται με κυβερνήσεις για την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων… Ταυτόχρονα όμως, αυτή η είδηση ξεσκεπάζει και το πραγματικό πρόσωπο και εμφανίζει τον πραγματικό λόγο ύπαρξης των διάφορων ΜΚΟ στην Τουρκία και όχι μόνο.
Σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, η κυβέρνηση της Άγκυρας αποδίδει μεγάλη σημασία στην συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, τις οποίες προτίθεται να τις χρησμοποιήσει ως "δούρειους ίππους" για την αλλαγή της τουρκικής "εικόνας" στην Ευρώπη.
Το τρίτο συνέδριο «Διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών» πραγματοποιήθηκε προχθές στην Κωνσταντινούπολη. Στο Συνέδριο, που διοργανώνεται από την Γενική Γραμματεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων ενημερώθηκαν σχετικά με την νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ετοιμάστηκε για να επιταχύνει την ενταξιακή πορεία και τις ενταξιακές συνομιλίες.
Στο συνέδριο αυτό τονίστηκε επίσης η σημασία των οργανώσεων στην πορεία ένταξης της Τουρκίας, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ αξιολόγησαν την συμβολή τους προς την πραγματοποίηση και ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.
Έτσι, σύμφωνα με το ίδιο το θέμα του συνεδρίου, αλλά και σύμφωνα με τον διοργανωτή του –που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση- διαπιστώνουμε την οργανωμένη προσέγγιση των ευρωπαίων πολιτών, μέσα από διαδικασίες που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν από τις ΜΚΟ, ώστε να ωραιοποιηθεί η σημερινή Τουρκία, η οποία δεν αποδέχεται καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου περί καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν αποδέχεται την ύπαρξη της Κύπρου, δεν ανοίγει τα λιμάνια της στα Κυπριακά καράβια, συνεχίζει να έχει εδαφικές –και άλλες- απαιτήσεις εις βάρος της Ελλάδας, αλλά ευελπιστεί ταυτόχρονα να λειτουργήσουν οι μηχανισμοί «πλύσης εγκεφάλων» των διαφόρων ΜΚΟ (είναι άγνωστο ποιες ΜΚΟ παρευρέθησαν στο συγκεκριμένο συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι συμμετέχουσες ΜΚΟ δεν ήταν μόνο τουρκικές).
Η συγκεκριμένη πρακτική του Ταγίπ Ερντογάν –και της Ε.Ε. φυσικά- προδίδει μήπως και την «παράξενη» δράση των ελληνικών ΜΚΟ; Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια έρευνα –από ποιόν άραγε;- ώστε να κατατεθούν στοιχεία για τις επαφές μελών ελληνικών ΜΚΟ σε αντίστοιχα συνέδρια; Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή να ελεγχθούν τα οικονομικά και κυρίως οι χορηγοί των ελληνικών ΜΚΟ;
Αναρωτιέμαι, γιατί οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν αναμίξεις ξένων παραγόντων, κυρίως οικονομικών, ως βασικών χορηγών κάποιων ΜΚΟ που δρουν εντός Ελλάδας αλλά μονίμως εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων…
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ