Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΜΟΥ


Φημολογείται ότι μία νέα αστυνομική διεύθυνση, η «Υπηρεσία Προστασίας του Πολιτεύματος »δημιουργήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ). Δοθέντος ότι το πολίτευμα δεν κινδυνεύει από τους λαθρομετανάστες, τον SIRIZA, το ΚΚΕ, την ΝΔ το ΛΑΟΣ ΠΑΣΟΚ και φυσικά τους αναρχικούς, μπορεί ο καθένας να σκεφθεί και να υποθέσει ποιους θα φακελώσει και κατόπιν θα διώξει η νεοϊδρυθείσα αστυνομική διεύθυνση. Η σύλληψη και φυλάκιση του Δημήτρη Παπαγεωργίου έχει καμία σχέση με την υπηρεσία αυτή; Πάντως ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ακούγονται σχετικά με την σύλληψη των δεκατριάχρονων παιδιών στην ΓΑΔΑ που ακολούθησαν τα γεγονότα της Πανόρμου. Οι μικροί μαθητές έμειναν στα κελιά για τρεις ημέρες μετά την δακτυλοδειχτούμενη κατάδοση των μικρών μαθητών από τα μέλη του SIRIZA, τον κ. Στρατούλη και διαφόρων «σχολικών» παραγόντων της περιοχής.
Κατά παράβαση θεμελιωδών άρθρων του Συντάγματος και του κώδικα ποινικής δικονομίας, δεν επετράπη στους δικηγόρους τους να επικοινωνήσουν μαζί τους, προσήχθησαν στον εισαγγελέα με τρόπο χειρότερο της προσαγωγής των κρατουμένων από τους Γερμανούς στα στρατοδικεία κατά την διάρκεια της κατοχής. Τα παιδιά δεν έκλαψαν, δεν ικέτεψαν, δεν φοβήθηκαν κατά την διάρκεια της φυλάκισης τους το Νεοταξικό σύστημα. Την πρώτη μέρα, αφού κοιμήθηκαν καλά το βράδυ, ξύπνησαν κατά τις 7 το πρωί, συνεννοήθηκαν μεταξύ τους από τα διπλανά κελιά με κτυπήματα και λέγοντας: «Πάμε παιδιά», αρχίσαν όλοι μαζί να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ