Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ WWW.OPENGOV.GR ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Σε εφιάλτη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέβει η πρωτοβουλία της να φέρει σε ανοιχτή διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ελληνοποίηση εκατομυρίων μουσουλμάνων.

Το ιστολόγιο θα παραθέτει επιλεγμένα σχόλια με σκοπό να διασωθεί ένα μέρος από την καθολική απαίτηση του λαού για απόσυρση του νομοσχεδίου, και την αντιστασή του στην σχεδιαζόμενη μουσουλμανική κατοχή της χώρας μας, αφού είναι βέβαιον ότι σύντομα τα σχόλια θα αποσυρθούν.

5 Ιανουαρίου 2010

«Σας χαιρετώ

Καταρχήν είναι ευχάριστο το πρωϊνό καφεδάκι διαβάζοντας την δημόσια διαβούλευση. Κάτι είναι και αυτό. Διαβάζω ενδιαφέροντα πράγματα που δεν φτάνουν στις εφημερίδες.
Από την άλλη όμως, οι γονείς μου δώσαν αξίες φιλεργατικότητας, προόδου, ανεκτικότητας οπότε είμαι εντελώς ανέτοιμος για τα όσα είναι να συμβούν. Και σκέφτομαι πως να μεγαλώσω τα αγόρια μου. Προφανώς πρέπει να μάθουν αραβικά μαζί με τα αγγλικά. Καλό είναι αυτό θα τους επεκτείνει τους ορίζοντες. Κατόπιν πολεμικές τέχνες ώστε να μπορούν να βγαίνουν για καμια μπύρα με καμια φιλεναδίτσα. Επίσης πρέπει να φροντίσω την επιβίωσή τους. Εάν έχουν δημιουργική ανεξάρτητη σκέψη θα τους στείλω μετά τα 15 κατευθείαν αμερική και θα τους πω ότι η μάνα τους έφτιαξε με αμερικανό τουρίστα και άστους να ψάχνουν. Εάν πάλι δείξουν ικανότητες αρπακτικές και αντικοινωνικές μια χαρά είναι στο ελλάδα, όλοι έχουν θέση. Εάν κάποιος βγει ευαίσθητος, φιλομαθής και ανήσυχος θα προσπαθήσω να του εξηγήσω ότι τα ναρκωτικά δεν είναι μακροπρόθεσμη λύση και θα τον εγγράψω στην πιο κοντική ιερατική σχολή της γειτονιάς να βρει το φως το αληθινό και να γνωρίσει το λόγο του προφήτη. Τώρα για μένα που ξέμεινα στο ελλάντα για μια αχτίδα φωτός πρέπει να βρω πατρίδα αν και τώρα πια είναι αργά. Τουλάχιστο να βρω κάπου να κρυφτώ ρε παιδιά. Ένα ουζάκι και μια μπουκια χταπόδι για τα γεράματα. Και το χειμώνα θα ζεσταίνομαι καίγοντας βιβλία...».


-«Γνωρίζω αλλοδαπούς που ζουν χρόνια στην Ελλάδα.Πολλοί από αυτούς έχουν σταθερές δουλειές, οικογένειες και γενικά μια ζωή που δε διαφέρει από αυτή των Ελλήνων.Διαβάζω επίσης σχόλια μεταναστών που ζουν με την αγωνία και την ανασφάλεια.Εγώ προσωπικά είμαι μαζί τους, συμμερίζομαι τα προβλήματά τους και αναγνωρίζω ότι είναι απόλυτα ίσοι με εμάς!

Όμως τάσσομαι ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου.Και αυτό γιατί είναι μια άκρως βεβιασμένη κίνηση, η οποία δεν γίνεται στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης και ώριμης μεταναστευτικής πολιτικής,αλλά σε ένα περιβάλλον χάους και σαθρώτητας.Να σας πω κάτι; Αν η κυβέρνηση έλεγε ότι πρώτα θα διασφαλίσει τα σύνορα, θα «χτυπήσει» τα κυκλώματα νομιμοποίησης μεταναστών, θα σταματήσει τη λαθρομετανάστευση και τη γκετοποίηση περιοχών, θα κάνει μία καθολική απογραφη των μεταναστών και ΕΠΕΙΤΑ παρουσίαζε ένα τέτοιο νομοσχέδιο τότε να είναι σίγουρη ότι αυτό θα τύγχανε μεγαλύτερης αποδοχής από τον κόσμο.Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά.

Δεν είμαι ρατσιστής! Απλά πιστεύω ότι η χώρα μου έχει πολύ περιορισμένες δυνατότητες ώστε να διασφαλίσει δουλεία και υποδομές σε μεγάλο αριθμό μεταναστών.Δεν το λέω εγώ αυτό.Το φωνάζει το έλλειμα.Το φωνάζει η ανεργία.Το φωνάζει η διαφθορά.Γιατί ακριβώς δεν ξέρουμε σε πόσους μετανάστες απευθύνεται το νομοσχέδιο.Είναι οι 250.000 του σήμερα; Η μπορεί να γίνουν 3 εκατομμύρια αύριο; Και αν γίνουν 3 εκατομμύρια και τους δώθεί ιθαγένεια, δουλειά που θα βρούν;

Τι είναι πιο ρατσιστικό τελικά; Να έχεις στη χώρα σου 5 εκατομμύρια μετανάστες με ιθαγένεια, οι οποίοι όμως ζουν σε άθλιες συνθήκες,άνεργοι ή στην καλύτερη περίπτωση καθαριστές τζαμιών ή να έχεις 500.000 οι οποίοι έχουν όμως εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής,έχουν πλήρως αφομειωθεί και υπάρχει αρμονία με τους ημεδαπούς;

Όσο για το επικοινωνιακό επίπεδο της κυβέρνησης,η οποία μάλιστα βαυκαλίζεται ότι είναι δημοκρατική, πραγματικά λυπάμαι.Την αντίθετη άποψη τη βαφτίζει οπισθοδρομική, ξενοφοβική, ακροδεξιά. Τίποτα νέο δεν υπάρχει τελικά. Το παλιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και ελπίζω να δω σημοσιευμένη την άποψή μου!

Σ.Τ.»


-«Ιστορικά ντοκουμέντα από το αρχείο της εφημερίδας «TΑ ΝΕΑ», που αποδεικνύουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» , « Φραγμός στην παράνομη εργασία» , «Υπολογίζεται ότι οι ξένοι που εργάζονται στην Ελλάδα χωρίς άδεια εχουν ξεπεράσει τις 500.000 (!!!) και συντείνουν στην ανεργία»

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «1ο βήμα κατά της Αλβανίας» «Προειδοποίηση Ανδρέα στη διεθνή κοινότητα», «Πρώτο βήμα κατά της ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ έκανε χθές η κυβέρνηση με την επιστολή-προειδοποίηση για τη λήψη σκληρών μέτρων που έστειλε ο κ. Α. Παπανδρέου στους ξένους ηγέτες. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΜΠΕΡΙΣΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.»

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «85 ΔΙΣ (δραχμές ) ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» «Το κλείσιμο των Ελληνοαλβανικών συνόρων για τους λαθρομετανάστες αποφάσισε χθες η κυβέρνηση…» «Αποφασίστηκε επίσης η σταδιακή επαναπροώθηση στην Αλβανία όσων ήδη δουλεύουν παράνομα στην Ελλάδα»

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1994
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ: «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΠΕΡΙΣΑ ΜΕ 20 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ»

(Για να θυμούνται οι παλιοί, και να μαθαίνουν οι νέοι…)

Όλα αυτά τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύτηκαν πριν από 15 χρόνια στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Αυτές οι απόψεις σήμερα χαρακτηρίζονται από το ίδιο έντυπο «ακροδεξιές» , «εθνικιστικές», και «μισαλλόδοξες». Αναρωτιέμαι λοιπόν… Μήπως τότε «ΤΑ ΝΕΑ» ηταν μια ακροδεξιά εφημερίδα; Και αν όχι, γιατί τότε είχε ακροδεξιές ιδέες; Η μήπως τελικά όλα αυτά για τα οποία φωνάζει ο Ελληνικός λαός είναι η πραγματικότητα που κάποιοι δεν θέλουν να δουν; Η μήπως είναι η πραγματικότητα που κάποιοι γνωρίζουν πολύ καλά αλλά θέλουν να διαστρεβλώσουν;

Αποδεικνύεται λοιπόν με ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ στοιχεία πως όντως όλοι όσοι ήρθαν στην Ελλάδα είναι λαθρομετανάστες, (εφ όσον ήδη από το 1994 υπήρχαν πάνω από 500.000 λαθρομετανάστες από την Αλβανία κυρίως). Επίσης καταρρέει ο μύθος πως οι «μετανάστες βοήθησαν την Ελληνική οικονομία και τα ασφαλιστικά ταμεία». Ηδη το 1994 συνέτειναν στην ανεργία και έστελναν 84 δις δραχμές στην Αλβανία αφορολόγητα χρήματα προιόν παράνομης εργασίας! Αντιθέτως τεράστια οικονομική βοήθεια ηταν όλα αυτά τα χρήματα για την Αλβανία η οποία εχει κάνει τεράστια άλματα στον τομέα της οικονομίας! Ποιος βοήθησε ποιόν αραγε;

Επίσης πολύ σημαντικό είναι πως και σήμερα πρωθυπουργός της Αλβανιας είναι ο Σαλί Μπερίσα. Τότε τρομοκρατούσε την Ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου! Σήμερα έχουμε «καλές σχέσεις»…

Δεν τα λέω εγώ όλα αυτά. «ΤΑ ΝΕΑ» τα έγραφαν πριν από 15 χρόνια!!! Ισως μέσα σε ένα ντελίριο «μισαλλοδοξίας», «ρατσισμού» και «εθνικισμού». Θα μπορούσα να ισχυριστώ πως ήταν και «δάκτυλος» του ΛΑΟΣ, αλλα τότε δεν υπήρχε το συγκεκριμένο κόμμα…

Τι άλλαξε λοιπον κύριοι; Τι ισχύει; Ποιες είναι οι «προοδευτικές» και «δημοκρατικές» απόψεις; Αυτές του χθές η οι σημερινές;

Ισως αυτό που άλλαξε είναι πως με τον θάνατο του τελευταίου πραγματικού ηγέτη, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , η Ελλάδα έπαψε να αποφασίζει μόνη της και πλέον συναποφασίζει! Με ποιόν άραγε και γιατί; Θα πρέπει να αναλογιστείτε πολύ προσεκτικά τι πάτε να κάνετε! Όταν ανοίξει ο ασκός του Αιόλου θα είναι αργά! Ανατρέξτε στο πρόσφατο παρελθόν και διδαχτείτε από την στάση του Ανδρέα Παπανδρέου! Και ο Ανδρέας δεν ηταν ούτε ακροδεξιός ουτε ρατσιστής! Ηταν απλώς ΕΛΛΗΝΑΣ!!!

Ισως να μην δημοσιευτεί και αυτό το μήνυμα γιατί η αλήθεια σήμερα ενοχλεί!

Καληνύχτα και καλή τύχη!

Ενας Ελληνας»



Θέλω να πω κάτι ακόμα στην Ελένη, το κορίτσι από την Αλβανία της προηγούμενης σελίδας.

Η λαθρομετανάστευση αγαπητή Ελένη σήμερα απειλεί την Ελλάδα, αύριο όμως θα απειλήσει και την Αλβανία. Η Αλβανία σε μερικά χρόνια θα μπει και αυτή στην Ευροζώνη και θα γίνει όπως είναι η Ελλάδα σήμερα. Ας μην νομίζουν οι Αλβανοί πως, με κάποιο μαγικό τρόπο, θα τους προσπεράσουν τα δεκάδες εκατομμύρια διακινούμενων της λαθρομετανάστευσης και ο τυχοδιωκτισμός που την ακολουθεί. Οι Αλβανοί πολιτικοί δεν είναι λιγότερο διεφθαρμένοι από τους Έλληνες και υπάρχει η δυναμική για καταστάσεις ακόμα χειρότερες από αυτές που επικρατούν στην Ελλάδα. Όσοι Αλβανοί τάσσονται σήμερα υπέρ της παροχής ιθαγένειας στην Ελλάδα, ας σκεφτούν πως σε 1-2 δεκαετίες τα πράγματα στην χώρα τους ίσως είναι ακόμα χειρότερα. Και τότε, δεν θα υπάρξει κανείς Έλληνας να τους υποστηρίξει.

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι κοινό πρόβλημα όλων των Ευρωπαίων και, κάθε ένας που θεωρεί τον εαυτό του Ευρωπαίο θα πρέπει να αντιτίθεται στο φαινόμενο, όπου κι αν αυτός βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.

Και θέλω να πω κάτι ακόμα, ειδικά για εσένα Ελένη. Δεν είσαι η μόνη που, μετακομίζοντας σε κάποιο άλλο τόπο, έγινες αντικείμενο εχθρικής συμπεριφοράς. Σκέψου πως όσοι Μικρασιάτες επιβίωσαν της γενοκτονίας του ‘22 και κυριολεκτικά ξεβράστηκαν στην Ελλάδα, αντιμετώπισαν ειρωνικά σχόλια (παστρικοί κτλ) και εχθρικές συμπεριφορές, ακόμα και αν ήταν Έλληνες…. Εχθρική συμπεριφορά και ειρωνικά σχόλια αντιμετώπισαν όλοι οι μετανάστες όπου κι αν έχουν πάει, και τα ίδια θα τράβαγαν και οι Έλληνες αν ερχόντουσαν στην Αλβανία. Ας μη βλέπουμε λοιπόν τα πράγμα κοντόφθαλμα και εγωιστικά.

Εξάλλου το πρόβλημα Ελένη δεν είσαι εσύ και η κάθε Ελένη. Το πρόβλημα είναι το πάνω από ένα εκατομμύριο Ασιάτες που έχουν έχουν έρθει εδώ χωρίς να τους ζητήσουμε και χωρίς να μας ρωτήσουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ