Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ



http://dhmopshfisma.blogspot.com

/2010/01/blog-post_4107.html#comment-form

Η Δικαιοσύνη, με τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, το 1996 αποφάσισε ότι ο κ. Αντώνης Λιάκος τοποθετήθηκε παρανόμως καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διέταξε την άμεση απόλυση του.

Για 14 χρόνια αυτή η απόφαση παραμένει ανεφάρμοστη.

Η Επιτροπή του άρθρου 5 του Ν.1470/1984 του Συμβουλίου της Επικρατείας συνεδρίασε στις 22 Νοεμβρίου 1999 και ομοφώνως διαπίστωσε ότι η Διοίκηση δεν εφάρμοσε την κατά του Λιάκου (με αρ.3138/1996) απόφαση.

Με αυτή τη διαπίστωση το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Δικηγόρος του κ. Λιάκου ήταν ο πανταχού παρόν κ.Αλιβιζάτος, που το 1996 προέβλεψε ότι η απόφαση δεν θα εφαρμοστεί ΠΟΤΕ.

Ολοι γνωρίζουμε το λαλίστατο κ. Λιάκο: Πρόεδρος του ΟΠΕΚ του Σημίτη και ίσως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της κας Ρεπούση. Θυμηθείτε τι έλεγε για εκείνους που είχαν διαμαρτυρηθεί για το ανθελληνικό βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού: «Δεν θα πρέπει να μας παραξενεύουν οι διαμαρτυρίες του εσμού των αλευρομαγείρων (σ.σ. υπονοείται ο Στρατηγός ε.α Δ. Αλευρομάγειρος) και λοιπόν άσχετων περιλαμβανομένου ενός γραφικού πλέον πρώην προέδρου (σ.σ. υπονοείται ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκης) και της γνωστής «Μάστιγας του Θεού» (σ.σ. υπονοείται ο μακαριστός Χριστόδουλος). Είναι η ίδια χορωδία που έψαλλε στα Ίμια, στις λαοσυνάξεις για τις ταυτότητες, εναντίον των μεταναστών και σε κάθε άλλη ευκαιρία όπου κινδυνεύει η φυλή»...
Ας θυμηθούμε και τις άποψεις του στους New York Times ότι η διαμάχη για τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι μια εθνικιστική διαμάχη και ότι η Ακρόπολη είναι σημαντική για τους Έλληνες γιατί είναι το «trademark” της χώρας!
(Mr. Liakos put it another way: “It’s very Greek to ask the question. Who owns history? It’s part of our nationalist argument. The Acropolis is our trademark…»)

Αλήθεια, τι έχει να πει ο εσμός εκείνων που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης και καταχράζονται εν γνώση τους επί 14 χρόνια τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων;
Δε θα ασκηθεί καμμία ποινική διωξη γι΄αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ