Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΛΟΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


Έχει ποτέ επισκεφθεί ο κ.Παπανδρέου και οι συνεργάτες του το
κέντρο των Αθηνών στην περιοχή της Ομόνοιας; Χιλίαδες μουσουλμάνοι, Αφγανοι, Πακιστανοί, Φελάχοι της Ερήμου, Τουαρέγκ, Αφρικανοί, μπούργκες και φερετζέδες, επιθέσεις και ληστείες σε περαστικούς και αυτοκίνητα, οσμή ούρων και κοπράνων στα πεζοδρόμια, συνθέτουν μία παρακμιακή εικόνα εξαθλίωσης. Υπάρχει πλήρης εξαθλίωση και γκετοποίηση του κέντρου των Αθηνών καθώς και των δυτικών συνοικιών. Οι Έλληνες κάτοικοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα φεύγουν αλλόφρονες για τα βόρεια προάστια παραδίδοντας στην τριτοκοσμοποίηση ολόκληρες συνοικίες. Εδώ δεν πρόκειται για μετανάστευση αδελφών βαλκανικών και σλαβικών λαών με κοινές πολιτισμικές ρίζες, αλλά για την επέλαση ενός εφιαλτικού μουσουλμανικού τριτοκοσμικού και φονταμεταλιστικού τσουναμιού.
Από την μία προσπαθούμε σαν χώρα να ξεφύγουμε από την δεισιδαιμονία και την θρησκοληψία και από την άλλη εισάγουμε εκατομμύρια μεσαιωνικές φανατικές θρησκόληπτες οντότητες.
Αν δεχθούμε ότι οι κοινωνίες προοδεύουν, αντικατοπτρίζουν τον πολιτισμό τους και εικόνα τους με βάσει την παιδεία και τον πολιτισμό που διαθέτει ο μέσος όρος του πληθυσμού τους , τι περιμένουμε σαν χώρα να εισπράξουμε από την δημιουργία ισλαμικής συνιστώσας στην πατρίδα μας;
Με ποία πολιτικά κριτήρια απεφάσισαν την μετατροπή μίας ομοιογενούς χώρας σε βοσνιακό εφιάλτη;
Δεν διερωτώνται τα πολιτικά κόμματα στην χώρα μας, γιατί οι μουσουλμάνοι μετανάστες ακόμα τρίτης και τέταρτης γενιάς, δεν κατόρθωσαν να αφομοιωθούν πουθενά στην Ευρώπη;
Πως θα μπορέσουν οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα να εξασφαλίσουν εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση σε μία χώρα που δεν παράγει τίποτα; Μήπως φορολογώντας βαριά και εξαφανίζοντας την Ελληνική μεσαία τάξη;
Οι ιδεολογικές προκαταλήψεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την εμποδίζουν να διαπιστώσει τον μελλοντικό εφιάλτη που οδηγούν τον λαό. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, ο εμφύλιος πόλεμος την περίοδο 1945-1950 θα μοιάζει με παιδικό πάρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ