Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Tου Κώστα Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου

Ξεκίνησε η νέα χρονιά -2010- με αρκετά εσωτερικά προβλήματα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αδύναμη να τα αντιμετωπίσει. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιθαγένεια και τη δυνατότητα ψήφου στους μετανάστες, δεν είναι κάτι απλό και επιπόλαιο. Τα προβλήματα ένταξης είναι συγκεκριμένα. Έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την ταυτότητα, τις αρχές και την ιστορία της χώρας μας. Όσοι μετανάστες αρνούνται να δεχτούν αυτές τις αρχές και... να προσαρμοστούν στα δεδομένα της πατρίδας μας, όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν έχουν θέση ούτε στην Ελλάδα μας.

Είμαι εκφραστής και υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που η φιλοσοφία του είναι καθαρά ψηφοθηρική, καταργείται κάθε έννοια προστασίας του κράτους μας. Ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει να σημαίνει και αποδοχή του δικού μας πολιτισμού. Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, που θέλουμε να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σ' όλους τους πολίτες, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει ''ξέφραγο αμπέλι''. Στην Ελλάδα της Ευρώπης, που κυριαρχούν η σύνθεση, η συνεννόηση και η συνεργασία, τα νομοσχέδια που αφορούν στη φυσιογνωμία μας θα πρέπει να είναι σοβαρά και υπεύθυνα.

Οι Έλληνες πολίτες ας κληθούν να αποφασίσουν και η κυβέρνηση ας ακολουθήσει τη λαϊκή κυριαρχία. Ας μη λησμονούμε οτι έχουμε δημοκρατία και δεν μας έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της γνώμης... Τέρμα στις μεθοδεύσεις και στους αιφνιδιασμούς. Προτεραιότητά μας να φτιάξουμε το ελληνικό κράτος και κατόπιν να ανοίξουμε τις πόρτες για να αποφασίζουν οι μετανάστες για τις τύχες μας. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1428.html#ixzz0cOhQieLI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ