Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Δίχως δικαίωμα ψήφου θα παραμείνουν οι μετανάστες στη Γαλλία ενόψει των περιφερειακών εκλογών, καθώς η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ύστερα από σχετική εισήγηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Παιδείας, Λικ Σατέλ, ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου των ξένων» για τις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «το δικαίωμα ψήφου συνδέεται με την υπηκοότητα».

Το ζήτημα επανήλθε στη δημοσιότητα ύστερα από πρόταση νόμου που κατέθεσε η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, υπέρ του δικαιώματος ψήφου σε αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επικεφαλής των Σοσιαλιστών δεν παρέλειψε μάλιστα να υπενθυμίσει ότι υπέρ του δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες είχε ταχθεί και ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με παλαιότερες δηλώσεις του.

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης αντέτεινε ωστόσο ότι το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται ακόμη να εντάξει μια τέτοια μεταρρύθμιση στο πρόγραμμα της θητείας του, κρίνοντας ότι δεν έχει έρθει η ώρα για κάτι τέτοιο. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι ζουν περισσότεροι από 5,5 εκατ. μετανάστες, στην πλειοψηφία τους από την Αφρική και την Κίνα.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ 14-1-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ