Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΥΛΗ



Οι απειλές της ΜΚΟ ΕΛΙΑΜΕΚ (,Αλιβιζάτος, Καμπύλης, κλπ) που διατυπώθησαν στον ιστοτοπό (http://blogs.eliamep.gr/admin/axizi-na-fantastoume-mia-nea-elliniki-kinonia-miltos) κατά των Ελλήνων που αντιτίθενται στην μεταναστευτική λαίλαπα, εκτός του φασιστικού χαρακτήρα, οι συντάκτες νομίζουν ότι απευθύνονται σε μικρόνοες. Ενισχύει τον αγώνα μας το γεγονός ότι τους έχουν συνταράξει και ενοχλήσει σε υπερθετικό βαθμό τα σχόλια του 90% των πολιτικών που τάσσονται εναντίον της χωρήγησης ιθαγένειας σε μουσουλμάνους στην ηλεκτρονική διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ (www.opengov.gr).

Η φασιστικού απειλή απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες και έχει ως εξής:

«Μεγάλο μέρος των σχολίων στη διαβούλευση που έχει ανοίξει το Υπουργείο Εσωτερικών στο www.opengov.gr είναι δυστυχώς αποτέλεσμα παραπληροφόρησης. Κάποτε δε προδίδουν ότι οι γράφοντες δεν έχουν καν αναγνώσει αυτό το ίδιο το νομοσχέδιο που επικρίνουν ή λασπολογούν. Η αβάσιμη κινδυνολογία περί αλλοίωσης του έθνους και περί φυλετικής διαφοροποίησης, είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία και κάποτε ποινικά κολάσιμη. Μπορεί να προκαλέσει μόνο θύματα βίας, δυσανεξίας, χειραγώγησης, απογοήτευσης και ματαίωσης από όλες τις πλευρές. Μέσα στην προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και όξυνσης μέσα από εμπρηστικές διαστρεβλώσεις, δαιμονοποιήσεις και ρατσιστικής έμπνευσης υστερίες, ακόμα και εκείνοι που τις εκφέρουν έχουν να χάσουν. Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις βρίσκονται σαφώς στο μέσο όρο (αν όχι λίγο κάτω από αυτόν) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και είναι εύλογες και δικαιολογημένες, όσο και επιφυλακτικές και προσεκτικές».

Στα φασιστικά σχόλια των ΜΚΑ αντιδρούν οι πολίτες.

Γράφει ο ανώνυμος:

(http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post_10.html#comments)

«Η κοινωνία που θέλετε να φέρετε (και το έχετε καταφέρει αρκετά μέχρι στιγμής) είναι μια κοινωνία εξαθλιωμένη στο μεγαλύτερο ποσοστό της. Μία κοινωνία γεμάτη γκέτο και συγκρούσεις. Μία κοινωνία όπου αργά αλλά σταθερά θα αυξάνει ο φασισμός και ο ρατσισμός, σαν λογική συνέπεια της απελπισίας και της εξαθλίωσης του κόσμου.
"Pierre-André Taguieff wrote Les Contre-réactionnaires (Denoël, 2007) in which he opposed both antiracism and antifascism. He considers them as ideologies which are instrumentalized by far-left groups (p.576) «aiming to regularize as many illegal immigrants as possible without any regulation"

Όσο και να προσπαθείτε να πείσετε εκ. έλληνες πολίτες για το αντίθετο και όσο και να τους βαφτίζετε ακροδεξιούς και ξενόφοβους, αυτοί καταλαβαίνουν ότι αυτό που επιχειρείτε να κάνετε είναι η οριστική τους καταδίκη.

http://img64.imageshack.us/img64/5229/60563715.jpg Νομίζω ότι αρκετά κερδοσκοπήσατε σε βάρος γηγενών και αλλογενών. ΦΤΑΝΕΙ. Καιρός να αρχίσουν να φεύγουν αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν εδώ. Όταν το 2007 (προ οικονομικής κρίσης) το 1/3 των πολιτών ήταν στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας, τώρα τι θα γίνει; Πόσο ποστοστό πρέπει να εξαθλιωθεί για να ικανοποιηθεί η απληστία σας;

http://ipsnews.net/news.asp?idnews=40033

Η κυριότερη αιτία για την εξαθλίωση αυτή ήταν η δική σας απληστία και όσο και να προπαγανδίζετε τα καλά της μετανάστευσης και να ερμηνεύετε κατά το δοκούν τις σχετικές μελέτες, ο κόσμος καταλαβάινει γιατί τα ζει στο πετσί του.

"On the negative side, immigrants are thought to have helped the expansion of the already large informal economy, in some cases they have substituted Greek unskilled and semi-skilled workers (although according to others, they have freed up the labour force, leading to a better division of labour and higher product per worker) leading to increased income inequality, unemployment and
slow growing wages, especially for those with low skills, and contributed to the slowing down of technological developments since firms found it easier to hire cheap
labour than to invest in capital intensive production techniques. In some other issues, such as the impact of immigrants on overall employment and unemployment, a
definite answer is not clear. Public services do not seem to have been overburdened by the presence of immigrants, with the exception of services related to public order.
Due to their low incomes, immigrants pay very little direct taxes, whereas the impact of immigrants on the social security system is considered positive in the short-run, but it is expected to become negative in the long-run."
http://ftp.iza.org/dp3754.pdf

Ναι να πολιτογραφηθούν μετανάστες. Αλλά όχι έτσι. Με αυστηρά κριτήρια. Πως γίνεται πλούσια κράτη σαν τη Γερμανία να βάζουν τόσο αυστηρά κριτήρια; Τι έγινε; Έχουμε τόσες πολλές θέσεις εργασίας και δεν το κατάλαβαμε;

Αντί να δίνουμε αντικίνητρα για να φύγουν αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εδώ, εμείς δίνουμε κίνητρα για να έρθουν περισσότεροι;

Να μπουν τέτοια κριτήρια έτσι ώστε να μείνουν αυτοί οι οποίοι έχουν πλέον ρίζες εδώ. Όπως αυτοί που έχουν επενδύσει σε σπίτια και δουλειές. Είμαστε μία χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης. Δεν αντέχει άλλη μετανάστευση η χώρα και πολύ περισσότερο οι πολιτες της. Και σε περίπτωση που πείτε το γνωστό "τους εκμεταλευτήκαμε", θα σας απαντήσω ότι είναι γνωστό ποιοι τους εκμεταλεύτηκαν, είναι οι ίδιοι οι οποίοι προπαγανδίζουν τώρα "Αξίζει να φανταστούμε μια νέα ελληνική κοινωνία" μέσω εσάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ