Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ FYROM


Μπορεί στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ να διαφημίζει διθυραμβικά, (με τους τέλειους σταλινικούς μηχανισμούς προπαγάνδας που διαθέτει), ως επιτυχία το γεγονός ότι ανεβλήθησαν οι συνομιλίες για την ενταξιακή διαδικασία της FYROM στην ΕΕ, απέκρυψε όμως εντέχνως το γεγονός ότι τα σύνορα της Ελλάδας άνοιξαν διάπλατα από το περασμένο Σάββατο για του πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι γείτονες, όπως και οι Σέρβοι και οι Μαυροβούνιοι, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μας, όπως και στις άλλες της Ε.Ε., χωρίς την απαιτούμενη έως και τις 18 Δεκεμβρίου θεώρηση εισόδου, μετά την απόφαση των Βρυξελλών για κατάργηση της βίζας Σένγκεν. Η Αθήνα υπερψήφισε στις 30 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο Yπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων την αίτηση των τριών χωρών και μάλιστα υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής, ειδικά για τα Σκόπια.

Η κυβερνητική δημοσιογραφία τονίζει το γεγονός ότι η απρόσκοπτη διέλευση των 100.000 σλαβομακεδόνων που περνούν κάθε χρόνο τα σύνορα θα ενισχύσει τις αγορές της Βόρειας Ελλάδας. Αποσιωπά βέβαια το γεγονός ότι όλοι αυτοί έρχονται στην χώρα μας είτε για να δουλέψουν ανασφάλιστοι, είτε για να πουλήσουν όπλα και ναρκωτικά, είτε για να εγκληματήσουν κατά των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ