Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΜΝΗΜH ΤΟΥ ΚΩΝ .Γ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟY ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.



Ο. Κ. Γ. Καλογερόπουλος λοχαγός του πυροβολικού, γεννήθηκε στο Νεοχώριον Μεσσηνίας. Ήταν εξάδελφος της υψιφώνου Μαρία Κάλλας (Μαρία Καλογεροπούλου). Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940-1941 και το 1943 στρατολογήθηκε στον ΕΛΑΣ. Ως λοχαγός του πυροβολικού συμμετείχε στην μάχη του Μελιγαλά την 15-17η Σεπτεμβρίου 1944, που υπήρξε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των Ταγμάτων Ασφαλείας σαν χειριστής πυροβόλου. Σε μία σειρά άρθρων σε εφημερίδες την δεκαετία του 1980-1990 ο Καλογερόπουλος, αναφέρεται στα γεγονότα της τραγικής εκείνης εποχής.

1) Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος κόσμος» την 17ην Ιανουαρίου 1982 μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Άσχετα προς τα αίτια, όμως, της παθήσεως, συνάγεται πως ο ελαττωματικός «πρωτοκαπετάνιος» θανάτωνε, για να επιδεικνύει τον ανδρισμό του ή για να εκδικείται το ελάττωμα του….Ο Θανάσης Κλάρας πρωτοστάτησε και συμμετείχε στην σφαγή των ταγματασφαλιτών και των οικογενειών τους στον Μελιγαλά. Μεταξύ διαφόρων «ηρωικών ανδραγαθημάτων», ο Κλάρας δολοφόνησε στο χωριό Καλλιρρόη (Μπούγα) 18 αιχμάλωτους Ταγματαφαλίτες με κλωτσιές στο κεφάλι, αφού πρώτα τους έθαψε μέχρι το λαιμό στο χώμα».

2) Το 1991 δημοσίευσε 4 επιστολές στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ (16-19 Δεκεμβρίου 1991) αναφορικά με την δράση του Βελουχιώτη στην Μεσσηνία.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου γράφονται τα εξής:

«..Ολίγον μετά την αναγνώρισιν υπό της Σοβιετικής Ενώσεως ότι η ηγεσία του 1939 διέταξε την σφαγήν των ανευρεθέντων εις το δάσος Κατύν 17000 περίπου Πολωνών αξιωματικών, το δημοτικόν συμβούλιον Λαμίας έστησε τον Ανδριάνδα του Θανάση Κλάρα ο οποίος ως διοικητής της ΙΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ υπήρξε ο υπεύθυνος του φόνου των 890 περίπου Ελλήνων της «πηγάδας» του Μελιγαλά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ