Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣΣτις 19 Αυγούστου 2009 στην Εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσιεύθηκε η εξής είδηση:


«Η Αστυνομία της Άρτας, εξιχνίασε την υπόθεση της ληστείας, του βιασμού διανοητικά ανάπηρης κοπέλας και του άγριου ξυλοδαρμού του πατέρα της, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη της πόλης στις 20 Μαρτίου. Ο βιασμός του ανήμπορου να αντιδράσει κοριτσιού, είχε γίνει μπροστά στα μάτια του πατέρα της ο οποίος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών πέθανε.

Δράστες είναι τέσσερις Ρουμάνοι, από τους οποίους οι δύο συνελήφθησαν στην Άρτα, ο τρίτος στην Αθήνα, ενώ ο τέταρτος αναζητείται και σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών διέφυγε στη Ρουμανία.

Οι αστυνομικοί κοντά στο σπίτι των θυμάτων, βρήκαν το κυνηγετικό όπλο που είχαν κλέψει από τα θύματά τους οι δράστες και με το οποίο τους απειλούσαν. Από εκεί βρήκαν οι αστυνομικοί τα πρώτα στοιχεία των δραστών, ένας από τους οποίους παλιότερα είχε εργαστεί σε αγρόκτημα του θύματος. Οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Άρτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ