Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πια, ότι σε όλο το δυτικό κόσμο η μεγάλη μάζα των διανοουμένων είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από το κεφάλαιο ή από την εξουσία. Οι μηχανισμοί είναι γνωστότατο. Η εύνοια, η συμμετοχή σε " ερευνητικά προγράμματα " που συνδέονται με την παραγωγή, η παροχή υπηρεσιών με την τυπική ιδιότητα του συμβούλου, του τεχνοκράτη, του εμπειρογνώμονα ή ακόμα και του «γκουρού», κατέστησαν την διανόηση «επάγγελμα»...».

Κ
. Τσουκαλάς

« It is now an undeniable fact that throughout the western world the intellectuals are strongly dependent on the capital and the «power». The mechanisms are well known. These are the favouritism, the participation in «research projects» associated with the production, the status of consultant, the technocrat, the expert, or even the «gurus».All these have made the intellectuals a professional cast of people in the service of political, economical and social elites.

C. Tsoukalas

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Τι περιμένουνουμε στην αγορά συναθροισμένοι;
Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.
Γιατί μέσα στην σύγκλητο μια τέτοια απραξία;
Τι καθοντ’ οι συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;
Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα!

Τι νόμους πια θα κάμουν οι συγκλητικοί;
Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέρος του πληθυσμιακού όγκου της Τουρκίας θα εποικίσει την Ελλάδα, αλλοιώνοντας την πληθυσμιακή σύνθεση σε διάστημα μίας μόνο δεκαετίας, αφού πλήρης ένταξη σημαίνει ελεύθερη διακίνηση πληθυσμών, το ίδιο βεβίως θα ισχύσει και στην Κύπρο. Τυχόν μεταβατικές διατάξεις δεν πρόκειται καν να αγγίξουν και να λύσουν το πρόβλημα. Στην ανθρωπογεωγραφία ισχύει πάντα η θεωρία της «όσμωσης», όπου ο λιγότερο πυκνοκατοικημένος χώρος εποικίζεται μέχρι να επιτευχθεί ισορροπία αν δεν υπάρχουν μεμβράνες φραγμού.

Στα πλαίσια της ΕΕ, η χώρα μας θα συνεισφέρει οικονομικά στην ανάπτυξη του θηρίου, δημιουργώντας το σουρεαλιστικό παράδοξο «να πληρώνουμε εμείς τις σφαίρες που θα σκοτώσουν τα παιδία μας».

Μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει μερικά μόνο κεφάλαια από τα 35 περίπου που χρειάζονται μέχρι την πλήρη ένταξη. Ένα από αυτά είναι και αυτό της επιστημονικής έρευνας όπου η Τουρκία έχει πλήρες δικαίωμα συμμετοχής στα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Δοθέντος ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι είναι «μηδενικού αθροίσματος», η πλήρης συμμετοχή της Τουρκίας στέρησε από την χώρα μας περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ το 2008. Επίσης έλαβε δάνειο για ανάπτυξη υποδομών ύψους 400 εκ. Ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, έναντι μηδενικού της Ελλάδος. Τι θα συμβεί όταν θα ανοίγουν σιγά –σιγά και τα υπόλοιπα κεφάλαια;

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τον όγκο και το μεγέθος της, η πλήρης ένταξη της θα σημάνει τον οικονομικό μαρασμό της χώρας μας, αφού η τελωνιακή απελευθέρωση τον αγαθών θα δώσει την χαριστική βολή στην ήδη προβληματική παραγωγή μας.

Πλέον όμως του οικονομικού και εθνολογικού θανάτου της χώρας μας, η ένταξη θα αυξήσει την αλαζονεία και την αυτοπεποίθηση της γείτονος, αυξάνοντας έτσι την επιθετικότητα της αντί να την εξαλείψει όπως νομίζουν οι αφελείς Έλληνες πολιτικοί. Οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν δηλώσει πολλές φορές: «Η Ευρώπη θα προσαρμοσθεί στις ανάγκες και επιταγές της Τουρκίας και όχι το αντίθετο».

Το Ευρωπαϊκό χαρτί παίζεται από την Τουρκική ελίτ αποκλειστικά και μόνο για την εκτόνωση της εσωτερικής κατάστασης κατά πρώτον, και κατά δεύτερον, για εγωιστικούς και υπαρξιακούς λόγους, αφού την ενοχλεί, το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τους θεωρούν «βάρβαρους και ασιάτες». Όσο και αν φαίνεται αυτή η παράμετρος ασήμαντη, είναι καθοριστική στον σχεδιασμό της στρατηγικής της γείτονος, αλλά ταυτόχρονα είναι και το αδύνατο σημείο της αν το εκμεταλλευθεί κάποιος σωστά την κατάλληλη στιγμή. Ο τρόπος που φέρθηκε ο πρωθυπουργός τους στον πρωθυπουργό του Ισραήλ στην Ελβετία και τα τεράστια ποσά που ξοδεύουν στην Ευρώπη για την βελτίωση της πολιτιστικής εικόνας τους συνηγορεί υπέρ αυτής της προσέγγισης.

Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για την περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, και πολλές έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν την πλήρη ένταξη της. Η Ελλάς τι έχει να κερδίσει στρατηγικά και σε βάθος χρόνου από την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;Διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ